ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Djurplågare drog ut Tovas klor – och kissade på henne

Karolina Skoglund · 16 Nov 2014
Uppdaterad 16 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Katte Tova och matten Mickis.
Katte Tova och matten Mickis.Foto: Privat.

I fredags fick katten Tova sina klor utdragna av okänd eller okända förövare. Personen eller personerna ska även ha kissat på katten, som nu blivit rädd för människor. 

Mickis Lindman och hennes sambo skulle i fredags åka och handla i Säter, Dalarna, där de bor. När de kom tillbaka tre timmar senare insåg de att något förfärligt hänt med deras katt Tova. Hon hade en bred svans, vilket tyder på att hon var rädd, och strax insåg Mickis att katten blödde om sina tassar. – Då har alla klor på baktassarna dragits bort. Även några på framtassarna. Vi blev ju så klart helt förkrossade. Det gör ont i en. Hon är ju världens finaste katt, säger hon och fortsätter: – När hon är ute går hon inte fram till vem som helst. De människorna som gjort det här måste ha jagat henne.

När de  duschade Tova märkte de också att någon kissat på henne. Nu haltar katten och rädd för kontakt med främmande människor. Tassarna går inte att röra vid. – Vi är skraja att det här ska skada henne psykiskt. Att hon ska vara rädd för människor för alltid. Som det är nu vågar vi inte släppa ut henne.

Händelsen är polisanmäld. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro