ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Djurrättsaktivister ställs inför rätta

Andreas Jelvefors/Petra Martinsson · 12 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Krossade fönsterrutor, sprejattacker, klotter och stinkande vätskor. Under flera år har Havgårds Päls i Malmö utsatts för vandalism av djurrättsaktivister.Vid Malmö tingsrätt åtalades i går en 23-årig man och en 27-årig kvinna för en grov skadegörelse som åklagaren ser som en del av en systematisk brottslig verksamhet för att få butiken att lägga ner.– Polisen ska ha en eloge för ett kanonjobb här i Skåne. Men nu tycks det som om problemet exporterats till Stockholm och Norge där flera pälshandlare blivit utsatta på kort tid, säger ägaren Christer Reynolds.

Attackerna mot pälsaffären på Bergsgatan har varit otaliga. Gårdagens åtal rör en skadegörelse i maj 2006. Glasetsande vätska kastades mot butiken och gav frätskador på sju fönster. Tjugotreåringen åtalas även för att tillsammans med en 20-årig kvinna ha attackerat två villlor i Helsingborg som tillhör ägaren och en revisor till Nilssons Mode.”Mördare”, ”Avskum”, ”DBF” och ”Djurplågare” hade sprejats på husen. De två greps efter att ett vittne sett två maskerade personer i en bil.– Vi var ute och letade campingplats, har de misstänkta förklarat i förhör.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors/Petra Martinsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro