ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

DMX:s farmor fick honom att tro på gud

Måns Mosesson · 2 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DMX:s farmor fick honom att tro på gud
DMX:s farmor fick honom att tro på gud

För ett par år sedan ville han sluta rappa och satsa på filmkarriären. Men i dag släpps gaphalsen DMX:s sjätte skiva, ”Year of the dog … again”. Metro har träffat honom i London – bara ett par dagar efter att han gripits av brittisk polis. Enligt polisen ska DMX ha vägrat sätta på sig bältet när hans plan skulle landa, och därefter blivit hotfull mot kabinpersonalen. Han greps direkt på flygplatsen. – Det där var ingenting, fnyser rapparen ett par dagar senare. Jag fick sitta i häktet ett tag. Men det var bara ett missförstånd.

LIKA VILD SOM FÖRR Det är en typisk entré för DMX, som är lika omtalad för sina ständiga fängelsevistelser som för sin skräniga och hetsiga hiphop. 35 år gammal är DMX fortfarande lika oresonlig och temperamentsfull som en dörrslamrande tonårsdotter. Men det finns en annan sida av rapparen, som bara blivit tydligare med åren. Den syns inte minst i senaste singeln, ”Lord give me a sign”, där en sårbar och tvivlande DMX ber till Jesus framför pumpande kyrkorgel och gospelkör. – Det var min farmor som fick mig att tro på Gud, säger DMX. Hon lyckades nog bara få med mig till kyrkan en enda gång, men det var ändå hon som fick religionen att kännas verklig. Hon ropade efter Jesus hela tiden.

MISSHANDLAD SOM BARN DMX växte upp i Yonkers, New York, med en ensamstående mamma som misshandlade honom. Så ofta som möjligt hängde han hemma hos sin farmor, Mary Ella. – Hon var en söt gammal dam. Hon blev som en mamma för mig. På söndagarna brukade hon laga middag åt hela kvarteret – kyckling och kalkon. Alla visste att de kunde komma förbi hennes hus och bli bjudna direkt in i köket. Hon sa att även om Jesus inte kommer till dig precis när du behöver honom, så finns han alltid där. Till och med för en sådan som jag. wDu har alltid en väldigt aggressiv ton. Men samtidigt låter du lite som en mässande präst. Som en förbannad predikant, liksom. ww– Men sättet jag rappar på har ingenting med min tro att göra. Min tro märks i vad jag säger i texterna – inte hur jag säger det. Jag har ingen aning om varför jag rappar som jag gör. Vissa saker bara är som de är, fnyser DMX irriterat. – Och jag är X!

klar

Artikellänk är kopierad

Måns Mosesson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro