ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

DNA avslöjar Jack The Rippers identitet

Tomas Lundin · 7 Sep 2014
Uppdaterad 7 Sep 2014

Världens kanske största mordgåta kan ha fått sin lösning. Med hjälp av DNA-bevis har Jack the Rippers identitet avslöjats.

klar

Artikellänk är kopierad

Hösten 1888 levde Londons East End i skräck för uppskäraren som mördade minst fem kvinnor, kanske många fler. På en av mordplatserna hittades en sjal med DNA som nu har testats. Genom att jämföra DNA:t med nutida släktingar till den utpekade mördaren har tunga bevis lagts fram som pekar ut den skyldige, avslöjar Mail on Sunday

Sjalen omhändertogs av en polisman 1888 och 2007 hittade den till sin nuvarande ägare. Det har tagit flera år för DNA-teknikern Jari Louhelainen att få fram tillräckligt bra prover.

DNA-spåren ledde till Aaron Kosminski, en Polenfödd barberare som misstänktes men aldrig dömdes för morden. Han dog på mentalsjukhus 54 år gammal. Chefsutredaren i utredningen, Donald Sutherland Swanson, var också övertygad om att Kosminski var mördaren, har dagboksanteckningar visat.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro