ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

DNA fällde bankrånare

Daniel Olsson · 4 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DNA. En 29-årig stockholmare åtalas för det spektakulära rånet mot SE-banken på Selma Lagerlöfs torg förra sommaren.Personalen hade precis kommit till jobbet på morgonen den 20 juli förra året när en sprängladdning briserade i bankens entré.

Medan personalen flydde ut genom ett fönster tog sig en man i MC-kläder sig in i lokalerna och roffade åt sig en halv miljon kronor. Utanför höll en medhjälpare höll vakt beväpnad med ett automatvapen. Efter att ha placerat ett bombliknande föremål i lokalen försvann de båda männen från platsen på motorcykel.

Bombattrappen skulle var avsedd för att fördröja polisens spaningsarbete, istället ledde DNA-spår på attrappen till att en 29-årig man nu kan åtalas för delaktighet i rånet.– Det var viss teknisk bevisning som ledde oss till honom, säger polisens spaningschef P-O Johansson. Det visade sig att 29-åringen redan satt häktad för ett brutalt rån mot en äldre företagare inom byggbranschen i Stockholm.

Själv nekar han till brott och säger att hans DNA måste ha hamnat på bombattrappen när han besökte en lägenhetsfest i Göteborg. I lägenhetens kök ska någon ha tillverkat något ”skumt” föremål som hans DNA kan ha fastnatt på i fyllan och villan.Minst tre personer tros ha deltagit i rånet. Förutom de båda rånarna ska en person ha kastat så kallade fotanglar i Tingstadstunneln, för att fördröja polisens uttryckning

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro