ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

DNA kan fälla förrymd Hallundarånare

TT · 10 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

27-åring greps i Turkiet i går

klar

Artikellänk är kopierad

Åklagaren i det spektakulära Hallundarånet hoppas nu att den 27-åring, som på onsdagen greps i Turkiet, ska kunna fällas på sitt DNA.Mannen har varit häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst. Han greps i Ankara och att det verkligen var han bekräftades med fingeravtryck.-Nu vill vi ha hans DNA för att jämföra med de fynd som vi gjorde vid brottsplatsen, säger kammaråklagare Nils Lundberg till TT. Åklagaren har också mannens fingeravtryck på en kartong för sprängmedel som hittades i en av de flyktbilar som användes vid rånet. Enbart fingeravtrycken räcker dock inte för en fällande dom. En 25-åring som avsatt fingeravtryck på samma kartong friades i april av Svea hovrätt.Åklagaren har ytterligare bevisning mot 27-åringen, men han vill inte berätta närmare vad det rör sig om.Den nu gripnes bror är en av de först dömda för Hallundarånet. Han fick sju års fängelse för grovt rån.Det är ännu okänt när 27-åringen transporteras till Sverige. Åklagaren hoppas att det blir ganska snart och räknar i så fall med att kunna väcka åtal inom sex veckor.

Den gripne är inte tidigare dömd för rån eller andra grövre brott. Han tillhör den nordliga gruppering från Skärholmen/Sätra som misstänks ligga bakom Hallundarånet.-Vi ska nu titta närmare på andra personer från Skärholmen som rört sig i kretsen kring bröderna, säger Lundberg. Den sydliga gruppering som också varit inblandad kommer från Tumba och kretsen kring det kriminella nätverket Fucked For Life (FFL).Vid det spektakulära Hallundarånet sprängdes en värdetransport och flera bilar sattes i brand. Hela södra Stockholm lamslogs under fyra timmar. Rånbytet på 14,8 miljoner kronor har inte hittats. Tidigare har sju personer åtalats för rånet, varav fyra har dömts till fängelsestraff på mellan två och sju år.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro