ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

DNA-spår kan fälla 27-åring för våldtäkt

Daniel Olsson · 30 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Våldtäktsmannen trängde sig in hemma hos en ung kvinna i Mölndal och våldtog henne. Nu binds en redan häktad 27-årig man till dådet med finger­avtryck och DNA. Det rör sig om den 27-åring som Metro kunde berätta om i förra veckan som antastat ett stort antal kvinnor under hösten.

Vid ett par tillfällen ska han ha följt efter kvinnor hem och bett om att få ha sex med dem. – Håller misstankarna för en fällande dom betyder det att han i vart fall en gång varit beredd att gå längre, säger åklagare Karl-Erik Esbo.

Mannen sitter redan häktad för åtta fall av sexuellt ofredande. I går begärdes han häktad också för våldtäkten på Irisgatan den 25 september.

Offret, en kvinna i övre tonåren, ska ha blivit förföljd hem till sin bostad. När hon låste upp ytterdörren ska mannen ha trängt sig in och våldtagit henne. Sent i måndags eftermiddag fick polisen beskedet att fingeravtryck och DNA som våldtäktsmannen kvarlämnade i lägenheten överensstämmer med

27-åringens. Mannen hade i går inte hörts om de nya misstankarna men han nekar till de övriga.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro