ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

DNA-spår kan fälla barnvåldtäktsman

Evelina Olsson · 27 Sep 2013
Uppdaterad 27 Sep 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Pojken lyckades slita sig loss från mannens grepp och fly. På kort tid har tre barn överfallits av en misstänkt våldtäktsman i Malmö. Två av barnen ska ha utsatts för fullbordade övergrepp. – Det känns inte friskt och det gör det hela ännu mer allvarligt, säger poliskommissarie Glenn Sjögren.

Läs mer: Skolor förstärker säkerheten efter barnvåldtäkter Det senaste överfallet inträffade igår torsdag på Per Albin Hanssons väg i närheten av Kulladalsskolan. Offret, en pojke i 9-års åldern, lyckades dock slita sig ur gärningsmannens grepp och fly. De två tidigare överfallen, på Docentgatan och Professorsgatan, ska också ha skett i anslutning till skolor och polisen uppmanar föräldrar att inte låta sina barn röra sig ensamma. I de fallen ska offren ha varit en sexårig flicka och en pojke i 8-års åldern. De ärendena rubriceras som våldtäkt mot barn. 

– Det är angeläget att informera om detta då överfallen ägt rum när barnen varit på väg hem från skolan, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.

I samtliga fall beskrivs den misstänkte gärningsmannen som en ”ung man” i 20-års åldern. En 23-årig man har suttit anhållen misstänkt för brott men släpptes tidigare i veckan i brist på bevis. Mannen är bosatt i området där överfallen ägt rum och han är inte avförd från utredningen. 

– Men vi tittar brett och har satt in folk från alla sektioner som ska arbeta intensivt med detta under helgen, säger Glenn Sjögren.

Polisen ska bland annat kartlägga boende i området och se över gamla händelser med liknande mönster. Polisen inväntar också svar från SKL på analyser som skickats iväg.

DNA-spår kan fälla barnvåldtäktsman i Malmö 
  Ulrika Rogland
DNA-spår kan fälla barnvåldtäktsman i Malmö Ulrika RoglandFoto: Scanpix
klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro