ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dna-testet avslöjade: Tvillingarna hade olika pappor

Ida Gustafsson · 8 Mar 2016
Uppdaterad 8 Mar 2016
Tvillingarna var olika lika varandra, som många tvillingar kan vara men det visade sig i dna-test att de hade olika fäder.

Tvillingarna var olika lika varandra, som många tvillingar kan vara men det visade sig i dna-test att de hade olika fäder. Foto: Alamy


Föräldrarna i norra Vietnam trodde att deras barn förväxlats på BB och dna-testade sina tvillingar. Resultatet visade att tvillingarna egentligen var halvsyskon – de hade olika pappor.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är ett par i norra Vietnam som länge trodde att deras tvillingbarn förväxlats på BB och därför genomfört ett DNA-test. 

Barnen, som är två år gamla, ser olika ut. Den ena tvillingen har tjockt lockigt hår och den andra har tunt, rakt hår, skriver Vietnam News och The Independent.► LÄS MER: Tvillingar – men föddes olika år

Efter påtryckningar från familjen genomförde de äkta makarna ett dna-test på sina barn. Och resultatet var förbluffande. DNA-testet visade att den 34-åriga maken enbart var far åt ett av barnen. Barnen var ett fall av det unika medicinska fenomenet som på engelska heter Heteropaternal superfecundation, när en kvinna har två ägg som befruktats av två män under samma ägglossning. 

Tvillingar med två fäder är unikt och de vietnamesiska barnen tros vara de första inrapporterade fallet i Vietnam. 

► LÄS MER: Faderskapstestet visade fel – dna kom från mannens döda tvilling

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro