ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dö kapitalistsvin” räknades som röst på Moderaterna 

Karolina Skoglund · 18 Sep 2014
Uppdaterad 18 Sep 2014

Om man på något sätt vill förmedla sitt missnöje med ett parti är det inte särskilt klokt att göra det via en valsedel tillhörande just det partiet. 

klar

Artikellänk är kopierad

”Hej du väljare som tog en moderat valsedel och skrev ’Dö kapitalistsvin’. Tack för din röst på Moderaterna, gör gärna om det nästa val”.

Så skrev den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali i en status på sin Facebooksida. Inlägget har i skrivande stund fått över 1 400 likes på Facebook samt lagts ut på twitter och retweetats över 90 gånger. ”Det är en partikamrat vars storasyster är rösträknare som berättade detta till honom” skriver Hanif Bali i ett mejl till Metro.

Enligt länsstyrelsen i Stockholm kan det mycket väl vara så att berättelsen stämmer.  – Ja, om det står Moderaterna så har ju väljaren valt det. Tar man en valsedel från Moderaterna så röstar man generellt på Moderaterna. Skriver man sedan 'dö kapitalistsvin' på den så säger ju inte det så mycket egentligen, säger valsamordnaren Anita Attersant. 

Hon är däremot tydlig med att det inte finns några specifika riktlinjer att gå efter i dessa fall.  – Man bedömer det från röst till röst. Har man till exempel strukit över partibeteckningen och skrivit dit en annan är det partiet som är ditskrivet som gäller. Med andra ord är det inte så lätt att avgöra såhär på rak arm, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro