ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dockan ska lära barn amma

Ylva Larsson · 15 Nov 2012
Uppdaterad 15 Nov 2012

En docka som ska lära tvååringar att amma har skapat debatt bland föräldrar runt om i världen. Samtidigt försvarar tillverkaren produkten.

klar

Artikellänk är kopierad

"Bröstmjölkbebisen låter unga flickor uttrycka sin kärlek och ömhet på det mest naturliga sättet som finns, precis som deras mammor!"

Lagom till julhandeln marknadsför den spanska leksakstillverkaren Berjuan Toys "The Breast Milk Baby" - dockan som designats för att ammas av barn. Företaget vänder sig till flickor i tvåårsåldern, enligt Expressen, och förutom en docka medföljer en slags bröstlapp med fastsatta "bröstvårtor" som flickorna kan använda.

När barnet sedan "ammar" dockan ger den ifrån sig sugljud. Glömmer man att amma börjar dockan att gråta.

I Europa har dockan redan sålts i många exemplar men i USA rasar upprörda föräldrar över att man sexualiserar leksaker för barn. På Facebook finns till och med en grupp som heter "Against the breast milk baby".

Tillverkaren förvarar produkten och säger till Daily mail att man fått mycket positiv respons.

– Vi har fått massor av stöd från amningsorganisationer såväl som mammor och utbildningspersonal, säger Berjuan Toys talesperson Dennis Lewis till tidningen.

Foto: thebreastmilkbaby.com
klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro