ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Döda kroppar förväxlades

TT · 15 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Familjen tog avsked av fel avliden på centralsjukhuset i Karlstad. En anställd hade förväxlat två avlidna personer.De anhöriga hade samlats för att ta ett smärtsamt farväl av den avlidne maken och fadern. Efteråt förundrades de över att anletsdragen hade förändrats så kraftigt under den korta tid som gått sedan mannen avlidit.

Några timmar senare kallades en av sönerna till ett möte med sjukhusprästen. Där fick han veta att de hade tagit farväl av fel person.

Chefen för avdelningen där förväxlingen ägde rum bad om ursäkt och skickade blommor. Men familjemedlemmarna vill ha en fullständig redogörelse för vad som skett och ekonomisk kompensation, och nu har de anmält händelsen till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.- Det är bara den mänskliga faktorn som ligger bakom. Det var en anställd som läste fel namn på listan när hon skulle ta fram kroppen. Det har inte hänt sedan 1969 och kommer inte att hända igen, säger chefen för avdelningen till TT.

- Vi ska tala om precis vad som hänt för de anhöriga. Det är ett tillfälligt misstag och jätteolyckligt.

TT: Har ni ändrat några rutiner?- Ja, vi har fler satt upp fler whiteboards där man ska kontrollera att det är rätt person, och sjukhusprästen ska kontrollera extra att det är rätt person som visas fram, säger verksamhetschefen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro