ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dödade sin far – använde honom som tv-bänk i en månad

Karolina Skoglund · 13 Nov 2014
Uppdaterad 13 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Den nu döde fadern, William Speller, och hans partner.
Den nu döde fadern, William Speller, och hans partner.Foto: Alloverpress

Med en kniv och en bågfil dödade och styckade en 28-årig man sin far. Därefter packade han prydligt kroppen i förvaringslådor – och använde som tv-bänk. 

Händelsen inträffade i Dorset, England, och 28-åringen står nu inför rätta vid Winchester Crown Court, anklagad för mordet på sin 48-årige far William Speller. Mordet ska ha skett under våren 2013 och motivet ska ha varit pengar. En granne som bodde under dem ska vid tillfället ha noterat att vätska droppade in genom taket till sitt badrum, enligt Daily Echo. 

Efter mordet skrev 28-åringen en ''saker att göra''-lista, betalat hyran, ordnat med städning och skickat meddelanden från sin fars telefon, för att låtsas att han var vid liv. Han ska även ha tagit över sju tusen pund av sin far.   

Kroppen hittades inte förrän en månad senare efter faderns partner, som trodde att han var hos en bekant, rapporterade honom saknad till polisen sedan han slutat besvara sms.

När polisen kom till lägenheten noterade de starka lukter och flugor i korridoren som leder fram till lägenheten, enigt åklagaren Nigel Lickley. De hittade då de den styckade kroppen i plastlådor som använts som tv-bänk. I lådorna fanns även kläder, en Stanley-kniv, en såg och en liten bågfil. Pappans huvud hade tagits bort från kroppen och hittades i ett arkivskåp i sovrummet. 

​Enligt åklagaren Nigel Lickley​ har sonen erkänt att han dödat och styckat sin far, men nekar till mord. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro