ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dödförklarad levde – vården anmäls

Metro · 25 Jan 2013
Uppdaterad 25 Jan 2013
Centralsjukhuset i Karlstad 

Centralsjukhuset i Karlstad  Foto: Ainali/Wikimedia Commons


Skulle ta farväl av pojkvännen med en sista kyss - då märkte hon att han andades.

klar

Artikellänk är kopierad

Först efter att kvinnan flera gånger påtalat att den då 30-årige mannen andades kopplade sjukhusersonalen på respiratorn igen, rapporterar tidningen NWT.

Det var den 30 april förra året som mannen kördes med ambulans till intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad på grund av andningsstillestånd.

Efter en halvtimme avbröt personalen arbetet med att få igång andningen. Flickvännen meddelades att personalen gjort allt de kunde och att det var dags att ta farväl av mannen. 

Men när hon skulle ge honom en sista puss upptäckte hon att mannen andades. Hon påtalade det flera gånger för personalen, men de avfärdade det som mannens sista suck. 

Tur nog stod kvinnan på sig och till sist återupptog läkarna behandlingen. 

– En sjuksköterska sa att det var ett mirakel, att hon jobbat i drygt 30 år och aldrig varit med om något liknande, säger kvinnan till NWT. 

Mannen fick efter två veckor lämna sjukhuset. Han har fått skador som av allt att döma är bestående, som balanssvårigheter, muskelförsvagningar och minnesproblem. Sjukhuset har inlett en internutredning för att ta reda på vad som gick snett, skriver tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro