ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dödförklarad vaknade i kylbox - frös till döds

Leif Oldenburg · 4 Apr 2014
Uppdaterad 4 Apr 2014

Maria de Jesus Arroya dödförklarades och kroppen placerades i ett frysfack i väntan på begravning. Men den 80-åriga kvinnan levde. Skadorna visar att hon kämpade desperat för att ta sig ut innan hos frös till döds.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Wikimedia/Downtowngal

Den makabra historien rullas nu upp inför en domstol i Los Angeles, nästan fyra år efter Maria de Jesus Arroyas död.

Enligt dödsattesten från White Memorial Hospital avled den 80-åriga kvinnan av en hjärtattack den 26 juli 2010. Kroppen placerades i ett frysfack.

När kroppen återlämnades inför begravningen upptäckte de anhöriga att näsan var bruten och att det även fanns flera skrapsår, skriver Los Angeles Times. Familjen stämde först sjukhuset för att ha handskats vårdslöst med den döda kroppen – men en närmare undersökning visade att skadorna hade uppkommit när 80-åringen levde.

I ett nytt läkarutlåtande som lämnats in till domstolen fastslås att Maria de Jesus Arroya i själva verket dog i frysfacket och att skadorna uppkommit ”när hon förgäves kämpade för att ta sig ut ur sin isgrav”.

– Chock är fel ord. Jag blev skräckslagen när jag läste utlåtandet, säger åklagaren Scott Schutzman till Daily News

En lägre rättsinstans avslog tidigare familjens stämning med motiveringen att den kommit in för sent. Los Angeles distriktsdomstol river nu upp det beslutet och tar upp målet igen. Det maximala ersättningen för skador orsakade inom vården är 250 000 dollar, men åklagaren kräver att domstolen bortser från lagen och betalar ut en större summa till de efterlevande.      

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro