ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dödligt giftbrev sändes till kongressen

TT · 17 Apr 2013
Uppdaterad 17 Apr 2013

Ett brev adresserat till en amerikansk kongressledamot innehöll det dödliga giftet ricin. Avslöjandet ledde till skärpt säkerhet kring posthanteringen i kongressen och maningar om försiktighet.

klar

Artikellänk är kopierad

Brevet nådde aldrig den republikanske senatorn Roger Wickers kontor, utan upptäcktes av postverket vid en rutinkontroll i postens lokaler utanför Capitolium.

FBI-chefen Robert Mueller och säkerhetsministern Janet Napolitano upplyste senatorer om ricinbrevet i samband med en information om Bostonbomberna på tisdagskvällen. Kongressens säkerhetschef Terrance Gainer manade i ett uttalande till försiktighet vid all posthantering, även om han framhöll att det inte fanns indikationer på att det fanns fler preparerade brev.

Brevet var poststämplat i Memphis, Tennessee, och saknade avsändare. Myndigheterna gav inga ledtrådar till varför det skickats till Wicker, republikansk senator från Mississippi.

Posten till kongressen har kontrollerats innan den når kongressbyggnaderna ända sedan brev preparerade med mjältbrandssmitta skickades till Capitolium 2001. Tre kontorsbyggnader i kongressen stängdes 2004 sedan ricin påträffats i brev till ledare i senaten.

Ricin är dödligt i ytterst små mängder.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro