ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dödsolycka i Sollentuna stoppade tågtrafiken

Gustaf Eriksson · 14 Nov 2012
Uppdaterad 14 Nov 2012

Foto: Andreas Ljunggren


En person har avlidit efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid Sollentuna utanför Stockholm. Olyckan orsakade stopp i trafiken som påverkade fjärrtåg, pendeln och Arlanda Express. Stora förseningar väntas hela förmiddagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var strax efter klockan 07:00 som tågtrafiken vid Sollentuna norr om Stockholm stoppades. En person hade avlidit efter att ha blivit påkörd av ett tåg. Olyckan stoppade all tågtrafik förbi Sollentuna. 

Stoppet drabbade fjärrtågen från Stockholm till Uppsala, Gävle, Falun och Sundsvall.  Arlanda Express och SL:s pendeltågslinje Märsta/Östertälje påverkades också. Pendeltågen ersattes av buss mellan Häggvik och Ulriksdal. 

Monica, som inte vill uppge sitt efternamn, skulle åka med pendeln från Södra station till sitt jobb. Hon beskriver kaosartade scener på perrongen vid Ulriksdal.  – Det var fullt av folk och ingen verkade veta vad de skulle göra. Jag såg inte en enda person från SL där. Informationen var jättedålig. Jag hörde en tjej säga att hon väntat i 50 minuter, säger hon. – Stämningen var inte direkt toppen. Jag tycker SL borde skicka ut folk direkt när sådant här händer.

Det dröjde ända till strax före klockan 09:00 innan tågtrafiken släpptes på igen. Stora förseningar är att vänta under hela förmiddagen.  – Det var stopp i två timmar så det kommer att dröja innan tågtrafiken går normalt. Vi får nog räkna med ganska kraftiga förseningar under ett par timmar, säger Peter Behrman på Trafikverkets pressjour.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro