ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dödsolycka på musikfestival – många skadade

Peter Lindholm · 13 Mar 2014
Uppdaterad 13 Mar 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT

Två personer har avlidit och 23 skadats efter en olycka på musikfestivalen South by Southwest i Austin i Texas. Det var en berusad bilist på flykt undan polisen körde rakt in i en folkmassa utanför en klubb.

Olyckan inträffade vid halv ett-tiden i natt, lokal tid, då en bil tog sig igenom ett tillfälligt avspärrat område och körde rakt in i en folkmassa utanför klubben Mohawk. Två personer har avlidit och ytterligare 23 skadats, varav fem allvarligt.

Orsaken till olyckan är bilisten försökte fly undan polisen. Polisen ska ha försökt att stoppa den misstänkte för en trafikförseelse.

Föraren försökte undkomma genom att i hög hastighet köra iväg på en enkelriktad gata och svängde därefter in på det avspärrade området som var fullt av konsertbesökare, uppger NBC News.

Austins polischef Art Aveco uppger för nyhetsbyrån AP att personerna som dödades, en man och en kvinna, åkte på en moped vid olyckstillfället. De skadade var på väg att lämna klubben när bilen mejade ned dem.

Efter olyckan ska bilisten ha försökt att fly när han, med hjälp av elpistol, stoppades av polisen. Han tros ha varit berusad vid olyckstillfället och kan komma att åtalas för mord på de omkomna.

På klubben hade bland annat den kände rapparen Tyler The Creator, ledare för ledare för hip hop-kollektivet Odd Future, tidigare framträtt under kvällen. 

South by Southwest (SXSW) är en stor och inflytelserik musik- och mediefestival, där Rebecca & Fiona, Little Dragon, INSVN och många andra artister och band från Sverige medverkar.

Det finns ännu inga uppgifter om några svenskar skadats i olyckan.

Rekordstor svensksatsning på South by SouthwestLäs mer

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro