ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dödssjuk nekades att fira jul hemma

Jonas Andersson · 2 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Här sitter den dödssjuke fången. 

Här sitter den dödssjuke fången.  Foto: Stig-Åke Jönsson/ Malmöbild


Fick inte lämna anstalt

klar

Artikellänk är kopierad

Den dödssjuke fången ville fira sin kanske sista julafton med familjen. Men både kriminalvården och länsrätten avslog hans begäran.Mannen, som är intagen på en anstalt i Skåne, ansökte om särskild permission på julafton. ”Enligt anstaltens läkare kan detta vara min sista chans att få fira jul med min familj. Jag är villig att byta ut min första normalpermission som jag annars kan ta ut från och med den 2 januari 2008 mot denna särskilda permission”, vädjade fången till Kriminalvården Region Syd, sedan anstalten nekat honom permission. Men även Kriminalvården Region Syd var kallsinnig.

Myndigheten skrev i sitt beslut att särskild permission kan beviljas om till exempel en närstående är svårt sjuk eller om ens barn ska genomgå specialistvård. Men i det aktuella fallet ansågs ingen särskild permission kunna beviljas. Mannen överklagade då till länsrätten. Men även där blev det avslag, bara ett par dagar före julafton.

Metro har ringt anstalten för att få en kommentar från den intagne utan resultat. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro