ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dödssjuke kryssmästarens hälsning till läsarna

Tomas Lundin · 16 Jan 2013
Uppdaterad 17 Jan 2013
Dödssjuke kryssmästarens hälsning till läsarna

Dödssjuke kryssmästarens hälsning till läsarna Foto: Guardian TV


klar

Artikellänk är kopierad

Läsare som slog upp korsordet i brittiska The Guardian i fredags kunde läsa att "Araucaria" har "18 lodrät" i "19" och att det "behandlas med 13, 15" . 

Det här var det kluriga sättet för korsordsmästaren John Graham, med pseudonymen Araucaria, att meddela sina läsare att de snart inte längre skulle få chans att koppla av med hans kryptiska kryss. 

Den som löser ledtrådarna kan läsa ut "Aracuria har cancer i matstrupen, vilket behandlas med palliativ vård". 

Bland andra ord i krysset återfinns "endoskopi", "sjuksköterska" och poetiska "solnedgång". 

Till Guardian säger 91-årige Graham att han inte kunde komma på ett lämpligare sätt att meddela läsarna om sin situation. 

– Jag skulle tro att det är en engångsföreteelse för jag vet inte riktigt vad mer det finns att säga. 

Läsarna som roats av Araucarias kryss i 50 blev rörda av hälsningen och blommor och hälsningar har strömmat in till kryssmästaren.  

Graham har hämtat sin pseudonym från det latinska namnet för brödgran, som på engelska kallas "monkey puzzle tree". Han kallar sig själv också för en "idiot" för att ha valt ett namn som ingen varken kan stava eller uttala.

91-åringen har inte fått någon prognos men säger att det inte rör sig om "åratal" kvar. Han lovar att fortsätta göra korsord ända fram till slutet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro