ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dödsskott i Malmö var misstag

Stockholm TT · 14 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen betraktades först som mord, men kammaråklagare Lars Morand åtalar i stället 33-åringen för grovt vållande till annans död och grovt vapenbrott. Morand anser det klarlagt att det inte handlar om uppsåtligt dödande.

I stället har det enligt honom skett av oaktsamhet när 33-åringen hanterade en skarpladdad pistolen i baksätet. Ett skott brann av, passerade genom passagerarsätet där 25-åringen satt och fortsatte genom dennes kropp. Hund störde Den åtalade erkänner vapenbrott, men hävdar att skottlossningen var en ren olycka. Mikael Nilsson: -Det var fyra kompisar som åkte tillsammans i bil från Hässleholm för att uträtta ett ärende i Malmö. Min klient ville inte ha pistolen med, men övertalades av de andra. Han visste inte att den var laddad när han tog emot den från sin kamrat. Den var inlindad i en handduk och han skulle lägga in den under framsätet. Enligt Nilsson hanterade de båda männen i baksätet den inlindade pistolen i mörker. Det åtalade mannen menar att han även kan ha blivit störd av den livliga hund som de hade med sig där bak i bilen.

Bilföraren hävdade först att offret skjutits framifrån genom vindrutan av någon utanför. Men polisens undersökning visade snart att skottet kommit bakifrån. Två släppta Under ett skede i utredningen satt bilföraren och en annan man frihetsberövade som misstänkta för inblandning i dödsdramat, men båda har släppts. Torsdagens åtal gäller endast 33-åringen, som suttit häktad sedan den 26 oktober. Trots att det inte längre handlar om mord bedömer Lars Morand att det finns skäl för fortsatt häktning.

Vid rättegången i Malmö tingsrätt den 20 december kommer Mikael Nilsson däremot att begära att hans klient omedelbart försätts på fri fot.

Både den åtalade och den döde har ett kriminellt förflutet. Efter dödsskottet satte den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack in en dödsannons i lokaltidningen i norra Skåne.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro