ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dog – centimeter från räddningen

Fredrik Hansson · 29 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Polisen fann tre personer i radhuset i Farsta. Alla hade dött av brandskador, för flera dagar sedan.

Polisen fann tre personer i radhuset i Farsta. Alla hade dött av brandskador, för flera dagar sedan. Foto: Lotta Imberg


• Tre döda i radhusbrand i Farsta Låg i flera dagar utan att någon märkte det • Grannar säger att de känt röklukt i området i måndags

klar

Artikellänk är kopierad

Grannen Christer Rosén.
Grannen Christer Rosén.

När ingen kom till dörren i det lilla radhuset i Farsta i går larmade hemtjänsten polisen. Väl inne i bostaden hittades tre äldre personer, två män och en kvinna, som dött av brandskador.– Antagligen har det brunnit någon gång under måndagen. Vi kan konstatera att branden börjat i vardagsrummet och därefter troligen självslocknat på grund av syrebrist. Det är därför inga grannar märkt något, säger Christer Söderheim, brandutredare på söderortspolisen

Än så länge har ingen identifierats men polisen tror att de två personer som påträffats i sovrummet är det par i 70-årsåldern som bor på adressen. Identiteten på den andre mannen, som hittades i hallen, är fortfarande okänd. – Han låg precis vid entrén och har antagligen försökt ta sig ut, säger Christer Söderheim.

Flera grannar säger sig ha känt röklukten.– Jag tyckte att det luktade brända tidningar på måndagskvällen när jag var ute med hunden, men jag tänkte inte närmare på det, säger Christer Rosén som bor i närheten.

Vad som startat branden är ännu oklart men polisen misstänker inget brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro