ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dog efter att ha druckit 56 shots – nu åtalas barägaren

Emmelie Wallroth · 9 Maj 2015
Uppdaterad 9 Maj 2015
Mannen ville slå det gamla rekordet i baren.

Mannen ville slå det gamla rekordet i baren. Foto: All Over Press


Den 57-årige mannen ville slå det gamla rekordet i baren och fick i sig hela 56 shots på en kväll. Nu riskerar krogägaren att dömas för händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen inträffade på en bar i Clermont-Ferrand i centrala Frankrike i oktober, vilket flera utländska medier rapporterat om.

Krogbesökaren, en 57-årig man, skulle försöka slå det rekordet i baren: att dricka 55 shots på en och samma kväll. Han klarade det och fick i sig 56 shots.

Mannens dotter och vänner ska också ha befunnit sig inne på krogen. Han fick hjälp hem – men fördes sedan till sjukhus med hjärtstillestånd. Mannen dog dagen efter.

Tidigare i veckan började rättegången mot krogägaren, som nu åtalas för att ha vållat mannens död genom att fortsätta servera honom spriten.

Mannens dotter har berättat att barägaren vid ett tillfälle ska ha viskat ”bara tolv stycken kvar” och uppmuntrat honom att fortsätta.

– Ägaren serverade min klients pappa när han var i ett tillstånd då han inte förstod vad han gjorde. Det är oklart om han fortfarande skulle vara vid liv om han inte druckit de sista tolv   shotsen , men genom att göra det hade han ingen chans alls, säger dotters advokat Antoine Portal till den franska tv-kanalen BFM TV.

Han säger att det rör sig om att hetsa någon till att dricka och kallar det ett ”extremt stort misstag” för att komma från en barägare. Barägarens advokat hävdar dock att han aldrig hetsat mannen, utan istället försökt få honom att avsluta rekordförsöket. Han säger också att ingen tvingade mannen till att dricka   shotsen.

– När du som barägare har fått en beställning kan du inte alltid kontrollera vem som dricker vad. Vi kan inte kontrollera varje kund, säger barägarens advokat till BFM TV.   

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro