ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dog ensam i sin lägenhet – ingen upptäckte kroppen på en månad

Karolina Skoglund · 26 Jan 2015
Uppdaterad 26 Jan 2015

I mer än en månad. Så länge låg en avliden äldre kvinna kvar i sin lägenhet innan polisen kontaktades. Detta trots att grannarna under tre veckors tid rapporterat om lukten som liket gav upphov till.

klar

Artikellänk är kopierad

Dörren t.v har ingenting med artikeln att göra.
Dörren t.v har ingenting med artikeln att göra.Foto: TT/Google.

Kvinnan som hittades i en lägenhet i Luleå uppges vara född ungefär på 30-talet och beräknas, utifrån kroppens skick, ha legat död i lägenheten i mer än en månad.

På lördagskvällen ska polisen ha fått larm om det misstänkta liket, och hämtat kroppen.

– Kroppen har legat så länge i lägenheten att den utsatts för förruttnelse. Det gör att vi inte har någon identitet. Men vi tror att det är en kvinna och att kroppen legat där sedan i början på december, säger Inge Barsk, förundersökningsledare hos polisen i Luleå.

Polisen misstänker inget brott och kroppen undersöks just nu för att kunna fastställa identiteten.

– Men vi tror att det är den kvinna som står på hyreskontraktet som hittats.

Anhöriga till den kvinnan är informerade, säger Inge Barsk.

Enligt Hyresgästföreningen ska boende i samma fastighet ha hört av sig till hyresvärden på grund av en illavarslande lukt under tre veckors tid. Men inga åtgärder ska ha gjorts.

– Så småningom ringde grannarna polisen. Först därefter konstaterade man att det fanns en avliden människa i lägenheten, säger Mikael Renqvist, jurist hos Hyresgästföreningen i Norra Norrland.

Sari Ekblom, VD på fastighetsbolaget Lulebo som hyrde ut den aktuella lägenheten, menar att de inte gjort något fel.

– Med hänsyn till de anhöriga så vill jag inte kommentera det enskilda fallet. Men vi har gjort det vi ska göra som bostadsbolag. Dödsfall inträffar i lägenheter. Sedan är det alltid olyckligt när människor går bort och ligger kvar såhär länge. Det är tragiskt, säger hon. 

LÄS MER
Daniel dog utan att någon märkte det
klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro