ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Doktor Alban: Min tjej är min bästa kompis”

Anneli Sandberg · 14 Feb 2014
Uppdaterad 14 Feb 2014
Här är doktorns spegelfejs. Se de andra minerna som Dr. Alban gjorde i Metros ”Moodfaces”-lek genom att klicka dig fram i bildspelet. 

Här är doktorns spegelfejs. Se de andra minerna som Dr. Alban gjorde i Metros ”Moodfaces”-lek genom att klicka dig fram i bildspelet.  Foto: Gustav Gräll


Dr. Alban debuterar i Melodifestivalen med Jessica Folcker vid sin sida. Metro bestämde sig för att snoka i den gode doktorns liv och fann en sann romantiker som tycker det är fräckt att vi vill läsa hans sms.

klar

Artikellänk är kopierad

Minen här: ”Hur du ser ut när du tittar på en riktigt läskig skräckfilm.”
Minen här: ”Hur du ser ut när du tittar på en riktigt läskig skräckfilm.”Foto: Gustav Gräll
Så här ser Dr Alban ut när han precis har vunnit fem miljoner på lotto.
Så här ser Dr Alban ut när han precis har vunnit fem miljoner på lotto.Foto: Gustav Gräll
Arg Alban: ”Din min när du tror att någon ljuger.”
Arg Alban: ”Din min när du tror att någon ljuger.”Foto: Gustav Gräll
”Du är på restaurang och hittar ett långt hårstrå i din mat.”
”Du är på restaurang och hittar ett långt hårstrå i din mat.”Foto: Gustav Gräll
Metros Anneli Sandberg träffade Doktor Alban i Göteborg.
Metros Anneli Sandberg träffade Doktor Alban i Göteborg.Foto: Gustav Gräll

1. Går du till final på lördag?

– Nja. (Se hela hans svar i videon här intill.)

2. Har du någon gång varit nära att ge upp musiken?

– Nej, jag har aldrig kommit på den tanken. Och anledningen till det är för att det har gått bra. Jag har kunnat leva på det, haft kul, det har varit givande och för att det inte är ett åtta till fem jobb.  Det är inte alltid jag gjort saker som gått bra  men det kan man inte förvänta sig heller.

3. Läs vad som står i dina tre senaste mottagna sms!

– Nej, men nu jävlar, haha. Det var fräckt! Det första är från en bokare som undrar om jag kan spela i Bergen och så har han gett förslag på några olika datum. Det andra är också en förfrågning om spelningar i Hannover och en i Frankfurt och det tredje är ett från Nigeria. Det är en debattartikel om hur man ska göra min stad bättre och så har de skickat ut den till de som kommer från staden och så får man göra ett inlägg i debatten. Det var inga konstiga grejor, där hade jag tur.

4. Saknar du någon?

– Min mamma och pappa förstås. Pappa gick bort för femton år sedan och mamma för sju år sedan.

5. När besökte du ett sjukhus senast?

– Det var åtta år sedan då jag fick njursten. Jag fick ka in till Karolinska där de gav mig en spruta, sen slog de mig i ryggen och så fick jag kissa ut stenarna. Det gör jävligt ont. Det gör till och med ondare än att föda barn säger man men jag kan ju inte jämföra.

6. Vem är din bästa kompis?

– Min tjej som är där hemma är min bästa kompis. Den som förstår när man är ledsen, den som förstår när man är glad, den som hjälper till och ställer upp. Hon är min bästa vän. Vi har varit tillsammans i 14 år och har två barn.

7. Vilken kändis är du mest sugen på?

– Helena Christensen. Hon har vackra ögon. Jag gillade henne på 90-talet och hon håller än om jag måste välja.

8. Vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?

– Det konstigaste var kanske då min tjej åkte taxi, mitt i natten, 30 mil för att komma till mig. Jag var i Stockholm och hon i Hudiksvall och vi ville träffas. Då tog hon taxi. Det kostade 3000 kronor på den tiden, det var typ 16-17 år sedan. Jag betalade förstås men det var klart värt det.

9. Anser du dig vara intelligent?

– Det tycker jag väl att jag är. Jag kom hit som 18-19 åring utan släkt och utbildade mig till tandläkare. Från det gick jag till att bli artist och blev framgångsrik och har kunnat leva på det fram till i dag. Det tycker jag är intelligent.

10. Om du fick ställa en fråga till vem som helst – vem hade du frågat och vad?

– Jag skulle vilja fråga presidenter och ledare i världen varför man inte gör något åt korruption? Det fattar inte jag. Korruption är ett hot mot världen. Det är den värsta sjukdom, jag kallar det för det, som finns. Det är livsfarligt. Korruption leder till terrorism, till fattigdom, till krig och allt helvete.

Läsarnas frågor:

Jag undrar om det finns tankar på att göra comeback med den legendariska gruppen Friends In Need? Kanske till Melodifestivalen nästa år? Olle Nyberg, 24, Bromma

– Allt är möjligt. Jag ska fråga Björn, Brolin och Mattias Frisk så får vi se. Vi har inte haft några såna tankar men man kan alltid fråga.

När började du och sjunga och vad gjorde att du ville hålla på med musik? Linda Knutsson.

– Jag började sjunga 1989-1990. Jag började som dj medan jag pluggade på tandläkarhögskolan för att jag behövde pengar. Sen dess har det varit roligt och ett sätt att leva. Sen har jag bara fortsatt.

När under din karriär tycker du att det har varit roligast?Lisa Andersson, 30, Stockholm

– Det var när jag träffade Nelson Mandela 1993 då vi var i Sydafrika och spelade. Det var min allra roligaste tid. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro