ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dokument avslöjar ny miljardsmäll för SL

Anders Göransson · 6 Mar 2013
Uppdaterad 8 Mar 2013
Både utbyggnaden av dubbelspår och köpen av nya tåg fördyras kraftigt vid bygget av nya Roslagsbanan.

Både utbyggnaden av dubbelspår och köpen av nya tåg fördyras kraftigt vid bygget av nya Roslagsbanan. Foto: Urban Brådhe


En ekonomisk smäll på minst 1,5 miljarder drabbar SL och landstinget. Hemliga dokument visar att moderniseringen av Roslagsbanan blir långt dyrare än man räknade med för bara två år sedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) ville inte intervjuas av Metro.
Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) ville inte intervjuas av Metro.Foto: Klara Leo

Landstinget har på sistone fått kritik för pengarullningen i samband med bygget av Nya Karolinska och fördyringen av Spårväg City.

Nu kan Metro avslöja ytterligare ett ekonomiskt bakslag i miljardklassen. Program Roslagsbanan blir åtminstone 1,5 miljarder dyrare än SL räknade med så sent som i maj 2011.

Både utbyggnaden av dubbelspår och köpen av nya tåg fördyras kraftigt.

På tisdag väntas trafiknämnden fatta ett nytt genomförandebeslut för etapp 2, som nu omfattar 4,6 miljarder kronor. Sedan tidigare har 2,7 miljarder anslagits till den första etappen.

Till det kommer utgifter för nya fordon. Enligt källor till Metro anges i ett hemligstämplat dokument att SL beräknar kostnaden för 22 nya fordon till drygt 2,2 miljarder.

I stället för en kalkylerad kostnad på åtta miljarder hamnar därmed totalnotan på 9,5 miljarder, lågt räknat. Som jämförelse kan nämnas att utbyggnad av ny tunnelbana under jord brukar sägas kosta en dryg miljard per kilometer.

Tjänstemännen framhåller flera osäkerhetsfaktorer vid upphandlingen av fordonen, bland annat att den över 100 år gamla Roslagsbanan ”har en unik spårvidd vilket gör att ingen leverantör har ett färdigt koncept att offerera”.

Fullt utbyggd 2018 är det meningen att Roslagsbanan ska gå i jämn 10-minuterstrafik, jämfört med som 15-minuterstrafik som tätast i dag. Tågen ska kunna ta 18 600 resenärer i högtrafiken klockan 06-09 mot Stockholm Östra, vilket är en 80-procentig ökning jämfört med i dag.

Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) avböjde att låta sig intervjuas av Metro med hänvisning till att delar av underlaget är sekretessbelagt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro