ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Doldisen Blackberry vill ha nystart i Sverige

Jonas Ryberg · 17 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Blackberry Bold är en relativt stor telefon. Men det gör också att ett fullt tumtangentbord får plats. Hela gränssnittet är uppbyggt kring den lilla styrkulan som efter ett tag känns bekväm att använda. 

Blackberry Bold är en relativt stor telefon. Men det gör också att ett fullt tumtangentbord får plats. Hela gränssnittet är uppbyggt kring den lilla styrkulan som efter ett tag känns bekväm att använda.  Foto: Jonas Ryberg


klar

Artikellänk är kopierad

NYSTART. Blackberry Bold ska ge meddelandemobilen nummer ett en nystart i Sverige. Med briljant  skärm, fullt qwerty-tangentbord och gps borde telefonen kunna locka fler än bara den mest inbitne e-postaren.

Men Blackberry är fortfarande något av en doldis bland de mer avancerade mobilerna i Sverige trots att den har funnits här sedan 2004. Annat är det i Nordamerika där den lilla terminalen fått popkulturell stjärnstatus. Följdaktligen dröjer det inte mer än några minuter efter det att jag slagit på Bold innan jag är omdöpt till P Diddy. Terminalen skvallrar nämligen rätt oblygt om att jag använder just den för att skicka meddelanden. Även om fokus i Bold fortfarande är mejl duger den ut-märkt för en hel del andra sätt att kommunicera på. Kanadensiska RIM som står bakom Blackberry har tagit fram en hel rad plugginprogram för olika tjänster.

Facebookapplikationen fungerar riktigt bra tillsammans med Bold. Till exempel är det enkelt att tagga och ladda upp bilder direkt i fotoalbum på sajten. Tyvärr ser bilderna från Bolds kamera allt annat än bra ut när de visas på en datorskärm.Det finns också flera klienter för chatt förutom Blackberrys egen. Alla meddelande hamnar i en gemensam inkorg. Nya meddelande indikeras med en ilsket röd lampa så det gäller att inte ha anlag för infostress om du ska bli kompis med Blackberry. Att komma igång med e-post i Blackberryn är enkelt. Antingen har din IT-avdelning ett avtal och direkt koppling till företagets servrar, eller så skriver du bara in din e-postadress och lösenord. Det fungerar för flera stora gratis e-posttjänster som Yahoo och Gmail, men även om din post ligger på en Exchange-server från Microsoft. Då följer även din kalender med när telefonen synkar. Bold hanterar också bilagor i vanliga format som Microsoft doc, Powerpoint och PDF. De två första går att redigera direkt i telefonen.Tangenterna är rejäla men tyvärr har RIM inte ansett det värt att satsa på att ge å, å och ö egna tangenter. De får i stället rullas fram med hjälp av den lilla styrkulan mitt på telefonen. Det drar ner betyget ett helt steg.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro