ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dolt kristet budskap vid svenska trafikljus

TT · 19 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

På lådan vid överg ångsställen där man trycker för att snabbare få grön gubbe finns ett kristet budskap gömt.

Handen med det pekande fingret betyder inte bara, som många tror "tryck här", utan är en dold Guds-kod.

Enligt tillverkaren Prisma Teknik är handen med fingret som pekar upp mot himlen en känd kristen symbol som står för att det bara finns en väg till Gud, genom Jesus Kristus.Knappsatserna med fingret har levererats till minst 55 svenska städer och 17 länder. Företaget har inte nämnt det inbyggda kristna budskapet i marknadsföringen, men vd Jan Lund har inget emot att det blir känt.- Man trycker på en knapp och kan samtidigt ta del av ett budskap om Gud och Jesus. Jag hoppas att många tar tillfället i akt att kanske fundera en stund över livets mening nästa gång som man stannar vid ett överg ångsställe, säger han till TT.

I Växjö, en kommun som använder knappsatsen, väcker beskedet om den kristna symboliken förvåning.- Vi bör kolla upp så att inte det här stöter sig med världens övriga religioner, säger trafikingenjör Ingvar Dahl till Sveriges Radio Kronoberg.Men Martin Modéus, präst i Stockholms stift, tror inte att handen uppfattas som provokativ.- Fingret som pekar upp mot höjden hör inte till de etablerade kristna symbolerna. Jag tror knappast att den uppfattas som en provokation, däremot känns den nog igen av de som är invigda.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro