ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dom: Hot mot vakt "okej" med alkohol i kroppen

Evelina Olsson · 26 Mar 2013
Uppdaterad 28 Mar 2013
Helsingborgs tingsrätt.

Helsingborgs tingsrätt. Foto: Scanpix


Den 23-årige mannen tog struptag och hotade en ordningsvakt på en nattklubb. Men tingsrätten friar honom och anser att uppförandet var olämpligt, men inte straffbart.

klar

Artikellänk är kopierad

Nattklubbsbesöket slutade med att den påtagligt berusade mannen tog struptag på ordningsvakten och hotade med att hans kriminella organisation skulle ge sig på vakten. 

Men Helsingborgs tingsrätt friar 23-åringen från misstankarna om hot och våld mot tjänsteman.

– Det känns som om tingsrätten anser att detta är en typisk fyllegrej och att detta skulle vara förmildrande när det gäller både våldet och hoten mot ordningsvakten, säger Stefan Wahlberg, Metros rättslige expert.

Händelsen inträffade i Helsingborg i januari i år. 

I domen framgår det att den 23-årige mannen var ”djävligt packad” och hamnade i bråk med sin sambo. Ordningsvakten berättar i förhör att 23-åringen tog struptag på honom när han försökte avvisa honom. Vakten lyckades dock befria sig från mannen genom att sätta sina tummar i hans ögon. En bartender och en annan vakt kom till hans undsättning och tillsammans lyckades de få ner 23-åringen på marken och handfängsla honom.

Tjugotreåringen själv uppger att han har vaga minnen från kvällen men att han till en början inte förstod att det var en ordningsvakt som tog tag i honom. Han nekar till att ha menat allvar med sina hotfulla uttalanden och skyller det hela på alkoholen.

Tingsrätten konstaterar att mannens våldsamma reaktion på vakten som kom emot honom bakifrån eller från sidan är ”förståelig” och att han därmed inte gjort sig skyldig till brott. Hoten som mannen uttalat anser rätten vara ”olämpliga mot bakgrund av hans mycket onyktra tillstånd”, men alltså inte straffbara.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro