ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dom om dödsknuff överklagas inte

TT · 18 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Målet om dödsknuffen i Lund på valborgsmässoafton förra året prövas inte i hovrätten.

Den 28-årige man som dömts för att vållat en ung kvinnas död avstår från att överklaga. I tingsrätten dömdes han till villkorlig dom och dagsböter.- En starkt bidragande orsak till hans beslut är att han blivit så kränkt och påhoppad i olika bloggar och på Facebook. Kränkningarna har även haft rasistiska inslag, säger hans advokat Staffan Bergqvist till TT.

Under rättegången berättade flera vittnen att de hade sett 28-åringen knuffa sin kompis med så stor kraft att denne stötte emot en 23-årig kvinna så att hon tappade balansen och föll ut i gatan, där hon blev överkörd av en buss och omkom. Men 28-åringen hävdar att allt var en olyckshändelse och att han själv blivit knuffad.

Olyckan inträffade på Stora Södergatan i Lund. Männen ingick i ett sällskap som festat i Stadsparken. Båda var alkoholpåverkade när de promenerade längs gatan. Enligt flera vittnen skojade de med varandra genom att småknuffas längs vägen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro