ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dom: Smygaren ska psykvårdas

Daniel Olsson · 13 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Själv säger 46-åringen att han inte minns något, att han drogat bort de senaste tio åren. I går dömdes den så kallade Smygaren för fem grova överfall på kvinnor som aldrig kom­mer att glömma honom.– Man kan säga att jag förlorat hela min ungdom. Jag var bara 16 år, sa ett av mannens offer när hon i somras fick veta att polisen gripit personen som våldtog henne 1999.

Domen, rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, var väntad sedan den rättspsykiatriska undersökningen visat att 46-åringen lider av en allvarlig psykisk störning.

Mannen döms för fyra fall av grov våldtäkt och ett fall av försök till grov våldtäkt. Tillvägagångssättet är likartat för samtliga fallen. Han ska ha smugit sig in hemma hos ensamma kvinnor nattetid och överrumplat dem, lagt en kniv om halsen på dem och tvingat dem till sex.

Vid ett fall ska mannen ha haft ett pistolliknande vapen.

Den sista våldtäkten ägde rum år 2005. Mannen har omtalats som gärningsman vid åtta våldtäkter, men flera är så gamla att de preskriberats. Våldtäktsserien upphörde under ett par år i början av 2000-talet när mannen befann sig i Norge. Vid tiden han bodde där gjorde han sig skyldig till två liknande överfall. Men då dömdes han, med viss tvekan, till fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro