ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Domare stängs av efter sten, sax, påse: "Ögonblick av galenskap"

Filip Häggberg · 14 Nov 2018
Uppdaterad 14 Nov 2018
Den engelska domaren tog till sten, sax, påse när han glömt sitt mynt.

Den engelska domaren tog till sten, sax, påse när han glömt sitt mynt. Foto: Shutterstock/IBL


En engelsk fotbollsdomare hade glömt sina mynt och det var dags för slantsingling. Då lät han i stället spelarna göra upp i sten, sax, påse – och stängs nu av i tre veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Manchester City ställdes mot Reading i Superleague, den högsta fotbollsserien för damer i England. När det skulle lottas vilket av lagen som skulle få börja med bollen upptäckte domaren att han glömt sitt mynt, rapporterar BBC.

I stället för slantslingning valde domaren att låta lagkaptenerna, Citys Steph Houghton och Readings Kirsty Pearce, avgöra det hela med en match sten, sex, påse.

Det engelska fotbollförbundet, FA, tycker inte att det var en bra idé. De har stängt av domaren i tre veckor ­– eftersom det är krav på att genomföra slantsingling inför varje match.

– Det var ett ögonblick av galenskap. Han borde ha varit mer förberedd, han borde haft sitt mynt. Det var en besvikelse, det var inte lämpligt och mycket oprofessionellt, säger förbundets domarchef Joanna Stimpson till The Times, enligt BBC.

Domarens avstängning börjar gälla den 26 november och tar slut den 16 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro