ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dömd barnamördare stalkade Bonde-Susanne

Matilda Bjerlöw · 7 Nov 2012
Uppdaterad 7 Nov 2012
Susanne Brännemo har länge förföljts av en man, som i kväll konfronteras i tv3:s nya serie "Stalkers".

Susanne Brännemo har länge förföljts av en man, som i kväll konfronteras i tv3:s nya serie "Stalkers". Foto: TV3


Efter att Susanne Brännemo, 45, varit med i Bonde söker fru fick hon en vänförfrågan av en man på Facebook, vilket blev starten på en långvarig terror. I våras kom det fram att mannen var dömd sedan tidigare – för att ha mördat sin egen bebis.

klar

Artikellänk är kopierad

I kvällens premiär av tv3:s nya satsning "Stalkers" konfronterar Hasse Aro mannen som förstörda Susanne Brännemos liv.

Samme man som skapade stora rubriker i Norge på 70-talet, då han dömdes till åtta års fängelse för att ha mördat sin egen son.

– Har han haft ihjäl någon en gång, då kan han ju göra det igen, säger Susanne.

Det hela började för några år sedan, efter att hon hade sökt kärleken i "Bonde söker fru". En dag fick hon en oskyldig vänförfrågan på Facebook, och innan hon visste ordet av det hade hon fått en riktigt otäck stalker.

– Han tror på riktigt att vi är ihop, han verkar helt besatt, säger Susanne i programmet.

I början försökte hon inbilla sig att hon överdrev, att det inte var så farligt, men när det gick upp för henne att mannen på allvar trodde att de var ett par började det bli obehagligt på riktigt.

– Det kunde komma tio ­kilometerlånga mejl över en natt. Han trodde att vi skulle fira jul ihop, säger Susanne till Aftonbladet.

Mannen kallade henne för gumman och gullhjärtat, och mail övergick snart till att bli både sms och mms. En gång såg han henne på tv, tog en bild och skickade ett mms: "Hej gullhjärtat, vad skön du är."

Hon svarade aldrig på mannens meddelanden, men däremot hade hon en blogg som hon skrev i ibland. Mannen tolkade dessa inlägg som hemliga budskap till honom, och om hon skrev att hon mådde dåligt kom det snabbt ett mail: "Känner mig smakfull för att jag har skuld i din smärta. Lovar dig att jag ska rätta till den, mjukt och skönt med olja…"

I våras dömdes mannen till sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, för ofredande och olaga förföljelse, och i dag får Susanne sms av landstinget när han beviljas permission.

I kvällens program, som är det första i den nya serien, får vi se när han konfronteras.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro