ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dömd för koppleri kan få längre straff

Jonas Andersson · 10 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Både kvinnan och åklagaren överklagar domen

klar

Artikellänk är kopierad

PROSTITUTION. Åklagaren kräver ett längre fängelsestraff för den 37-åriga kvinna som nyligen dömdes för koppleri vid Malmö tingsrätt. Tingsrätten fann kvinnan skyldig till att ha hjälpt fyra prostituerade att få kunder och dömde henne till sex månaders fängelse. – Jag tycker att det finns ett par försvårande omständigheter, säger kammaråklagare Jörgen Larsson som nu har överklagat domen till hovrätten.

Kvinnan, som själv också har sålt sex, har i Metro tidigare berättat att hon såg sig som de andra prostituerades arbetskamrat, inte arbetsgivare. Men Jörgen Larsson anser att kvinnorna fick agera ersättare till henne. – Hon slapp att prostituera sig själv, hävdar han. I en annan uppmärksammad kopplerirättegång i Malmö tingsrätt i våras dömdes bordellmamman på massageinstitutet Solsippan till ett betydligt kortare straff för koppleri – två månaders fängelse. – Jag kan inte detaljerna i Solsippan men i det fallet sålde föreståndaren även sig själv, säger Jörgen Larsson.

I den 37-åriga kvinnans fall är även annan brottslighet än koppleri, bland annat olovlig körning, inräknad i tingsrättens straff. Även kvinnan har överklagat tingsrättens dom. Hon nekar till att hon skulle ha tjänat pengar på kvinnornas sexuella tjänster och vill att straffet bestäms till villkorlig dom.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro