ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dömd mördare har rymt från permission – rikslarm utfärdat

Gustaf Larsson · 1 Aug 2018
Uppdaterad 2 Aug 2018
Arkivbild.

Arkivbild. Foto: IBL


En person dömd för mord rymde i dag från en bevakad permission. Mannen ska ha varit i en park tillsammans med sin familj när han rymde från Kriminalvårdens personal. "Det stämmer att han är dömd för mord", säger Kriminalvårdens Albert Gegaj till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var vid 14-tiden på onsdagen som mannen rymde i samband med en så kallad tillsynspermission i stadsparken i Kalmar.

Kriminalvården bekräftar nu att mannen som avvek från platsen är dömd för mord.

– Det stämmer att han är dömd för mord. Jag har inte årtal i huvudet, men det är ett antal år sedan han dömdes, säger Albert Gegaj, Kriminalvården i Kalmar, till Metro.

Rikslarm utfärdat

Mannen, som enligt uppgifter till Aftonbladet sitter på en anstalt i Småland, befann sig i Kalmar tillsammans med sin familj och en kriminalvårdare. Något de nu bekräftar.

– Jag kan bekräfta att vi har haft en avvikelse i dag från en tillsynspermission. Han befann sig i en park i centrala Kalmar och avvek helt enkelt, fortsätter Albert Gegaj.

Stephan Söderholm vid polisregion syd säger till DN att polisen nu har en pågående insats och att mannen är efterlyst.

– Han springer från platsen och försvinner sedan. Han är numera efterlyst och rikslarm är utfärdat, säger han till tidningen.

Andra rymningen på kort tid

Detta är den andra avvikelsen från Kriminalvården på kort tid. Den 12 juli rymde morddömde Kristofers Kastellanoss från en fångtransport. Enligt uppgift till Metro ska han ha rymt under en kisspaus.

Hur ser ni på att det har varit två rymningar på kort tid i Sverige?

– Självklart ser Kriminalvården allvarligt på det inträffade. Men man ska också komma ihåg att Kriminalvården genomför väldigt många permissioner av den här typen. Under 2017 genomförde vi över 16 000 permissioner. Med det i beaktande vill jag säga att det är få fall som vi får sådana här incidenter, säger Albert Gegaj.

Både Kristofers Kastellanoss och mannen som avvek under onsdagen är fortfarande på fri fot.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro