ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dömd nazistledare vill bli frikänd

Leif Oldenburg · 17 Apr 2014
Uppdaterad 17 Apr 2014

Emil Hagberg, ledande namn inom nazistiska Svenska motståndsrörelsen, överklagar fängelsedomen efter upploppen i Kärrtorp i december förra året.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Tingsrätten dömde 29-årige Hagberg till åtta månaders fängelse för våldsamt upplopp. I sin överklagan till hovrätten skriver Hagbergs advokat att han lever ett ordnat liv med fru och tre barn. Dessutom riskerar han enligt advokaten att ha avtjänat hela sitt tidigare utdömda straff i häktet – även om hovrätten beslutar att riva upp tingsrättens dom. 

En 17-årig man och en 24-årig man som också befann sig i Kärrtorps centrum dömdes i tingsrätten till ungdomstjänst respektive dagsböter. Båda två överklagar nu sina domar till hovrätten. 

Tidigare har åklagaren överklagat och krävt skärpta straff för två 24-åriga nazister som i tingsrätten dömdes till sex månaders fängelse vardera för våldsamt upplopp.  

Det var den 15 december förra året som en fredlig manifestation mot nazism och rasism i Kärrtorps centrum attackerades av den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen. En vecka senare samlades närmare 20 000 personer på Kärrtorps idrottsplats för att demonstrera mot nazism och rasism. 

LÄS MER:

”Man blir gråtfärdig”

Nazister inför rätta för attacken i Kärrtorp

”Polisen förhörde aldrig nazisterna”

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro