ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dömda hade band till Hells Angels

TT · 26 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

De fem män som åtalats för utpressning och hot mot två personer i krogbranschen i Stockholm har dömts till fängelse i mellan en och tio månader. Fyra av de dömda har band till Hells Angels och den femte är en företagare som ville få en skuld indriven. Männen åtalades för att ha hotat och försökt pressa de båda männen på 600 000 kronor. I går dömdes de av Stockholms tingsrätt till fängelse. Men enligt tingsrätten var kraven på att den gamla skulden skulle betalas inte utpressning utan brott mot inkassolagen samt olaga hot eftersom det fanns en verklig skuld. Två av de åtalade döms för anstiftan till brott mot inkassolagen till fängelse i en månad. Det är företagaren, vars straff anses verkställt, samt en medlem i Hells Angels.

BROTT MOT INKASSOLAGEN De övriga tre var de som hade kontakt med de två hotade männen i Stockholm. En döms bland annat för försök till utpressning och olaga hot, en annan för förberedelse till grov misshandel och olaga hot och den tredje för olaga hot. Alla tre döms även för brott mot inkassolagen. Den som var mest pådrivande får det längsta straffet, tio månaders fängelse. Försöken till utpressning gäller en annan del i historien. De utsatta männen som krävdes på pengar ringde själva hotfulla samtal till en av de dömda. De menar att samtalen skedde på grund av stress och rädsla. De två männen krävdes efteråt av Hells Angels-medlemmar på ersättning för hoten, och det var då som försöken till utpressning enligt rätten ägde rum. Restaurangchefen krävde inget skadestånd i rätten, men den andre utsatte tilldöms ett skadestånd på 27 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro