ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Domen faller för gangestermorden

Tobias Andersson Åkerblom · 7 Maj 2014
Uppdaterad 7 Maj 2014

Original Gangsters 31-åriga dåvarande vicepresident och en 22-årig före detta OG-medlem kan i dag dömas till livstid respektive sju år i fängelse, om åklagarna får som de vill.

klar

Artikellänk är kopierad

Idag faller domen för morden i Bergsjön och Nässjö förra året - som enligt åklagare har kopplingar till OG-grundaren Denho Acar. Sammanlagt handlar det om två mord och fyra mordförsök. De båda åklagarna har yrkat på livstids fängelse för den 31-åriga misstänkte skytten – men för den misstänkte chauffören går kraven isär. Åklagaren i Göteborg vill att han ska få sju års fängelse - men åklagaren i Jönköping kräver bara tio månader.

– Vi väckte bara åtal för skyddande av brottsling, grovt brott och det är inte högre straffskala än så. I Göteborgsdelen yrkar åklagaren Carl-Henrik Andersson ansvar för medhjälp till mord, säger åklagaren Jessica Andersson.

Inför rättegången var polisen tvungna att ta till särskilda åtgärder för att skydda 22-åringen, som hade berättat om händelserna i förhör. Men efter rättegången avslutades förra veckan släpptes han på fri fot. Det kan tyda på att tingsrätten vill se ett lägre straff för honom, om han döms.

– Det beror dels på om de tycker att han ska dömas för medhjälp till mord och det kan vara så att de tycker att han ska få ett lägre straff, säger Jessica Andersson.

OG-männen krävs även på skadestånd. En av männen som befann sig i lägenheten på Stjärnbildsgatan i Bergsjön kräver totalt omkring 110 000 kronor för kränkning, sveda och värk, och medicin. Sedan mordet för ett drygt år sedan har han haft en återkommande marddröm över att inte ha kunnat rädda sin väns liv.

”Låt mig inte dö”, säger det 43-åriga mordoffret till honom i mardrömmen, enligt mannens målsägandebiträde.

LÄS MER:

OG-ledaren talar ut om de misstänkta beställningsmorden

OG-ledarens meddelande på Skype till chauffören

Mordchaufför pratade med polisen: "rökt inom OG"

Gängledarens misstänkte torped: "Det känns som jag ska explodera"

Gängledare misstänks för beställningsmord

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro