ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Döms för våldsam andeutdrivning

Evelina Olsson · 9 Maj 2014
Uppdaterad 9 Maj 2014

Mannen skulle driva ut onda demoner från kvinnan men exorcismen slutade istället med en flera timmar lång misshandel. Nu döms den 39-årige andeutdrivaren från Österlen till villkorlig dom och samhällstjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

– Min klient menar att man var överens om att att det fanns en risk att exorcismen skulle innebära visst våld, säger mannens advokat Lennart Malmgren. I domen framgår det att kvinnan även vid tidigare tillfällen ”behandlats” av andeutdrivaren, som hon såg som sin andlige lärare, men att situationen gått överstyr den här gången. Mannen bekräftar att hans avsikt med träffen var att driva ut en demon som han ansåg att kvinnan var besatt av.  För att ”komma djupare och arbeta med energier” åt de båda psykedeliska svampar innan den sista utrensningen påbörjades. Mannen berättar i förhör om hur kvinnan plötsligt bromsandes i sin rensning och hur han identifierade en demon i hennes ögon. Han hävdar att en ärkeängel då tog över hans kropp och gjorde så att han slog kvinnan i ansiktet, gnuggade grus i hennes ansikte, skallade och bet henne. ”Våldet var sanktionerat av en högre makt”, säger 39-åringen i förhör och menar att kvinnan samtyckte till att han var en ”kanal för gudomlig energi”. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro