ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Döms för våldtäkt mot barn – får två månaders fängelse som straff

Sofia Clason · 29 Dec 2017
Uppdaterad 29 Dec 2017
Mannens straff blir två månaders fängelse och skyddstillsyn.

Mannens straff blir två månaders fängelse och skyddstillsyn. Foto: Anders Wiklund/TT


Mannen i 20-års åldern har åtalats för våldtäkt och våldtäkt mot barn, men frias från den misstänkta våldtäkten. Däremot döms han nu för våldtäkt mot barn – med straffet två månaders fängelse och skyddstillsyn.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen ska enligt åtalet ha våldtagit två tjejer i sin lägenhet i samband med olika fester. Båda tjejerna, varav en vid tretton års ålder, var alkoholpåverkade när de utnyttjades. Brotten ska ha begåtts år 2015 i en kustkommun i Västerbotten, rapporterar SVT.

Gällande den misstänkta våldtäkten har tingsrätten inte ansett att det ställts utom rimligt tvivel att det verkligen var den åtalade som utförde gärningen mot den äldre tjejen. Således har mannen friats från den misstänkta våldtäkten, trots det att tjejen pekat ut den misstänkte som gärningsman. Hon har också sagt sig vara säker på att de två var ensamma vid händelsen.

Mannen i 20-års åldern har dock dömts för våldtäkt mot barn. Den 13-åriga flickan har berättat att hon var mycket berusad och att mannen låst dörren till lägenheten innan han utfört handlingar ”jämförbart med ett samlag”, enligt åklagarens beskrivning.

Straffet för våldtäkt mot barn blir två månaders fängelse och skyddstillsyn, samt 115 000 kronor i skadestånd till den 13-åringa flickan. Att straffet ligger på två månaders fängelsetid, beror på att mannen bara var 18 år när brottet begicks.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro