ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Domstol: Inga fler toplessbilder på Kate

Jenny Sköld · 18 Sep 2012
Uppdaterad 18 Sep 2012
Bilderna togs när paret Kate och William besökte en släkting i södra Frankrike.

Bilderna togs när paret Kate och William besökte en släkting i södra Frankrike.


En fransk kändistidning tvingas göra sig av med kungliga toplessbilder.

klar

Artikellänk är kopierad

Franska magasinet Closer tvingas att lämna ifrån sig en serie smygtagna bilder på den brittiska prins Williams fru Kate Middleton, när hon solbadar topless på en balkong. De måste också plockas bort från nätet, enligt dagens domstolsslut i Paris.

Domslutet handlar om en serie intima bilder som publicerats i den senaste utgåvan av magasinet. De togs av en paparazzi-fotograf då paret besökte en kunglig släktings hus i södra Frankrike. Bland annat ser man hur prinsen smörjer in sin frus ryggslut med solskyddsolja och hur hon obesvärat sitter och pratar och skrattar utan något på överkroppen.

"De kungliga högheterna har tagit otroligt illa vid sig av att en fransk tidning och en fotograf har invaderat deras privatliv på ett så groteskt och fullkomligt orättvist sätt", skrev den brittiska kungafamiljen i ett uttalande när publiceringen blev känd.  

Enligt domen får tidningen nu ett dygn på sig att lämna ifrån sig bilderna och få bort dem från nätet för att slippa böter. De får inte sälja bilderna till någon annan tidning och inte heller publicera några nya upplager av det kontroversiella numret.

Domen är enligt brittisk press en sensationell seger för kungligheterna och kommer att bli vägledande för hur långt fotografer får gå när de fotograferar paret i framtiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro