ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Domstolen: Mobbning att ta bort någon som vän på Facebook

Johan Wikén · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Enligt domstolen är det mobbning att ta bort en Facebookvän.

Enligt domstolen är det mobbning att ta bort en Facebookvän. Foto: Facebook/Alamy


Det kan vara värt att tänka till innan du tar bort en kollega som vän på Facebook. I alla fall om du bor i Australien där en domstol har slagit fast att det kan ses som arbetsplatsmobbning.

klar

Artikellänk är kopierad

En arbetsledare på en fastighetsbyrå i Australien anklagades för att ha mobbat och trakasserat en anställd kvinna. Något som arbetsledaren dömdes för i den australiska motsvarigheten till svenska Arbetsdomstolen, rapporterar News.com.au.

I domen var en av punkterna att arbetsledaren hade tagit bort den anställda som vän på Facebook. Något som beskrivs som ”en brist på känslomässig mognad”.

►LÄS MER: Till dig som blir mobbad – du är en superhjälte

Utöver Facebookincidenten ska den anställda ha blivit mobbad på flera andra sätt från november 2013 till januari 2015. Arbetsplatsen måste nu se till att sätta stopp för mobbningen, enligt domen.

Troligtvis kommer det inte att ses som arbetsplatsmobbning endast på grund av att någon tar bort sin kollega som vän i framtiden, rapporterar Engadget. Men det kan användas som bevis på att någon ogillar sin kollega i mobbningsfall.

LÄS MER: Det här ska du aldrig dela på Facebook​

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro