ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Donald Trump lurades att citera Mussolini

Hugo Ewald · 28 Feb 2016
Uppdaterad 28 Feb 2016

Foto: David J. Phillip/AP/Twitter


Under söndagen retweetade Donald Trump, som just nu leder kampen om att bli det republikanska partiets presidentkandidat, ett citat från den italienska diktatorn Mussolini. Det hela var ett resultat av ett avancerat busstreck från webbtidningen Gawker.

klar

Artikellänk är kopierad

Donald Trump, miljardär och affärsman, ser just nu ut att bli det amerikanska republikanska partiets presidentkandidat i presidentvalet 2016. En av sakerna den kontroversielle kandidaten har gjort sig känd för är att göra precis som han vill på Twitter. Under sina år på Twitter har affärsmannen gjort allt från att gå till personangrepp mot människor som sagt negativa saker om honom till att retweeta i princip allt som skrivs om honom som är positivt – oavsett om det råkar vara en nynazist som skrivit tweeten. ► LÄS MER: Forskare: Därför röstar folk på Donald Trump

Webbtidningen Gawker valde att utnyttja Donald Trumps förkärlek att retweeta positiva saker osm skrivs om honom. De skapade en så kallad twitterrobot som automatiskt, med regelbundna intervall, citerade Benito Mussolini, som var italiens fascistiske ledare 1922-1943. Citaten tillskrevs Donald Trump, som nämndes i varje tweet. Sedan november 2015 har Twitterkontot, "Ilduce2016", varit aktivt och bombarderat Twitter med Mussolinicitat.

Under lördagen, efter månader av Mussolinicitat, reagerade Trump som tidningen hoppats på. Han retweetade ett av citaten. "Det är bättre att leva en dag som ett lejon än 100 år som ett får", stod det i tweeten som Donald Trump retweetade. Donald Trumps retweet kom senare att uppmärksammas av bland annat New York times.

Det här är inte första gången Donald Trump retweetar en kontroversiell Twitteranvändare. 22 januari retweetade han en nynazist med twitternamnet "WhitegenocideTM" och senast under lördagen retweetade han en användare som i sin twitterprofil skriver att "Det vita folkmordet är på riktigt".► LÄS MER: 7 saker som Donald Trump har sagt – påstod att mexikaner är våldtäktsmän

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro