ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dopad get vann första pris

Victoria Gillberg · 17 Okt 2011
Uppdaterad 17 Okt 2011
Exakt vad getterna fått i sig är oklart – men drogtestet visade positivt.

Exakt vad getterna fått i sig är oklart – men drogtestet visade positivt. Foto: Toby Talbot /Scanpix


3 djur – en gris och två getter– testade positivt för otillåtna substanser på en juniortävling för boskap i Colorado, USA. Barn från 4H-gårdar och liknande i åldrarna 11-18 deltog i tävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu visar det sig att ett syskonpar som deltog hade dopat sina djur. Själva säger de att det var en olyckshändelse. Chris Wisemann, som är ansvarig för tävlingen, kunde inte komma ihåg vilka substanser det rörde sig om när Time.com intervjuade honom. Men han sa att det var den typ av substans som ökar djurens prestation, ungefär som dopade idrottsmän. Den ena geten, som diskvalificerades, hade vunnit första pris och sålts för 5500 dollar (cirka 40 000 kronor). Vad gäller grisen så diskvalificerades den på många grunder – inte bara att den hade olagliga droger i kroppen. Utan även för att den som presenterade grisen inte var dess ägare. Men eftersom djuren visat positivt för olagliga substanser så gick inte försäljningen igenom och ungdomarna som drogat sina djur lär inte se pengarna. Wiseman har aldrig tidigare stött på drogade djur under sin karriär. 

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro