ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dopad yxman gripen vid Södermalmsgym

Martin Eriksson · 15 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen har inlett sin specialinsats mot dopning. Första kvällens resultat: En dopningspåverkad man med yxa, tårgas och dopningsampuller.– Vi jobbar mycket för att minska våldet – det här är ett viktigt sätt för att minska det farliga övervåldet, säger Patrick Widell, närpolischef på Mariapolisen.200 poliser gick i våras en utbildning för att lära sig upptäcka tecken på dopningsbrott. På Mariapolisen har det nu resulterat i riktade insatser mot miljöer med mycket dopning. I onsdags inleddes det hela. Utanför ett gym på Södermalm hittade polisen en man som uppträdde dopningspåverkad. I mannens bil hittades en yxa, och efter husrannsakan hittades ytterligare en yxa, tårgas och 2 000 tabletter och 300 ampuller med dopningsmedel.

– Vi kommer att fortsätta med insatserna –  det kan också bli aktuellt att samarbeta med gym eller idrottsklubbar, säger Widell.Ur rättssäkerhetssynpunkt, hur är det att slå till mot människor bara för att de vistas i de här miljöerna?– De blir inte misstänkta bara för att det är på platsen – utan det är först efter samtal med oss. I det aktuella fallet iakkttogs humörsväningar, sociala beteenden och uppgifter från personen som gjorde honom misstänkt, säger Widell.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro