ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dottern föddes beroende av heroin – fortsatte drogas efter födseln

Henrik Ek · 25 Jul 2017
Uppdaterad 25 Jul 2017

Foto: Alamy


Mamman missbrukade heroin och receptbelagda preparat genom hela graviditeten. Nu har hon erkänt att hon fortsatte ge spädbarnet droger för att dölja tecknen på abstinens.

klar

Artikellänk är kopierad

Paret, hemmahörande i den amerikanska delstaten Utah, sitter nu häktade misstänkta för en lång rad brott relaterade till droger och parets fyra barn, rapporterar den lokala tv-kanalen KSTU.

Det var när den 29-åriga pappan snattade och försökte lämna tillbaka de snattade varorna för att får ut kontanter som historien uppdagades.

Han ska bland annat ha tappat sin tvåmånaders dotter flera gånger när butikpersonalen kom på honom.

Enligt uttalanden från den lokala polisen har de funnit en mängd receptbelagda preparat och droger i familjens hem.

De två yngsta sönerna och flickan på två månader hade alla spår av metamfetamin i kroppen. Flickan testades dessutom positivt för heroin och morfin.

Paret har erkänt att de fortsatte att ge flickan droger eftersom de visste att hon skulle födas med ett beroende till följd av det tunga droganvändandet hos mamman under graviditeten.

De ska till exempel ha tryckt krossad Suboxone (ett preparat som ges till drogberoende för avvänjning) i gommen på spädbarnet.

”Jag tvivlar inte på att föräldrarna älskar sina barn. Men de är drogberoende just nu och har allvarliga problem med sitt beroende och inte i en position att ta hand om sig själva ens, ännu mindre någon annan”, konstaterade polisen Spence Cannon i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
henr[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro