ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dottern kidnappades – började i systerns skola 17 år senare

Malin Hansson · 10 Mar 2016
Uppdaterad 10 Mar 2016
Mamman ska ha sovit när hennes barn kidnappades för nästan 19 år sedan.

Mamman ska ha sovit när hennes barn kidnappades för nästan 19 år sedan. Foto: Schalk van Zuydam/AP/TT


En nyfödd flicka försvann från sjukhuset i Kapstaden 1997. 17 år senare gick hon på samma skola som sin biologiska syster och kidnappningen uppdagades. Nu döms kidnapparen, en kvinna i 50-årsåldern som flickan ser som sin mamma.

klar

Artikellänk är kopierad

Flickan var bara tre dagar gammal när hon stals ur armarna på sin sovande mamma på ett sjukhus i Kapstaden i Sydafrika 1997.

I 17 år växte hon upp med en kvinna och man, inte långt bort från sina biologiska föräldrar.

Det hela uppdagades närflickans biologiska syster började på samma skola som henne. Många noterade snabbt hur lika de var och systern berättade om sin nya vän för sina föräldrar, som bjöd hem henne på te.

När de träffat flickan kontaktade de genast polisen som fastställde att det var familjens förlorade dotter genom DNA-tester. Den 51-åriga kvinnan greps då, misstänkt för kidnappning.

►LÄS MER: Dottern stals ur sin mammas armar – återförenades efter 17 år

I dag, nästan 19 år efter kidnappningen och över ett år sedan den kidnappade flickan återförenades med sina föräldrar, har kvinnan som kidnappade henne dömts, rapporterar BBC.

Den åtalade kvinnan sa att i rätten hon trodde att hon hade adopterat barnet efter att hennes egna graviditet slutade i missfall, skriver BBC. Hon sa att hon fick ett nyfött barn vid en järnvägsstation från en kvinna, som polisen inte hittat, och att hon skrivit på adoptionspapper, som inte heller de gå att finna.

Domaren beskrev kvinnans berättelse som en saga och sa att ”domstolen avslår den med det förakt det förtjänar”.

►LÄS MER: Norrman kidnappade apor

Flickan har fortsatt bo tillsammans med den man hon växt upp med och ser som sin pappa. Mannen ska enligt domaren blivit lurad att tro att barnet var hans biologiska, då den dömda kvinnan inte berättade om missfallet. 

Hon är också kritisk till hur medier skrivit om fallet, och kvinnan som hon ser som sin mamma, enligt BBC 

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro