ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Döva rasar mot teckentolk under ceremonin för Mandela

Conny Emmelin · 11 Dec 2013
Uppdaterad 11 Dec 2013

Döva och hörselskadade rasar mot teckenspråkstolkare på Mandelas minnesceremoni. Anledningen är att de anser att han inte översatte korrekt och ibland hittade på egna tecken.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen som tolkade USA:s president Barack Obama får hård kritik.
Mannen som tolkade USA:s president Barack Obama får hård kritik.Foto: TT

Enligt den australienska radiostationen SBS har många döva reagerat på Twitter mot teckenspråkstolkaren som bland annat översatte Barack Obamas tal. Braam Jordaan, styrelseledamot i World Federation of the Deaf Youth Section, säger till radiostationen att tolken hittade på egna tecken. 

Tolken filmades, och har lagts upp på Youtube. På filmen nedan är det mannen till höger.LÄS MER: Fem saker vi kan lära av Mandela

– Jag blev väldigt upprörd och förödmjukad av tolken som skulle ha tolkat vad Barack Obama, USA:s president sa. Han hittade på sina egna tecken, säger han och fortsätter:

– Det som hände på minnesceremonin var verkligen skamligt. Det borde inte ha hänt, säger han. 

Enligt Jordaan har samme tolk använts tidigare av ANC och även då har frågan om hans kompetens väckts. 

Radiostationen SBS har sökt ANC men inte fått någon kommentar.►LÄS MER: Lit de parad för Nelson Mandela►FAKTA: Nelson Mandela

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro