ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dovado Tiny – lysande lösning på semestern

Aron Andersson · 23 Aug 2011
Uppdaterad 23 Aug 2011
Dovado Tiny är inte mycket större än den klassiska måttstocken, tändsticksasken.

Dovado Tiny är inte mycket större än den klassiska måttstocken, tändsticksasken. Foto: Klara Leo


Dela ditt mobila bredband med hela familjen. Dovado Tiny är världens minsta 4G-router.

klar

Artikellänk är kopierad

Tändsticksasken har under årens lopp fått axla ett oförtjänt stort ansvar som självklar måttstock när det kommer till storleken på kanske främst teknikföremål och små djur.

Både dess lämplighet och nästintill slumpartade kometkarriär inom detta gebit kan så klart diskuteras. Men i fallet med bredbandsroutern Dovado Tiny är jämförelsen helt oundviklig.

För att vara en router är den iögonfallande liten. Nästan lika liten som en tändsticksask, faktiskt. Men funktionellt har den inget att skämmas för. Den är föredömligt enkel att installera och det går rekordsnabbt att dela med sig av 3 G- och till och med 4 G-uppkopplingen.

Allt för många kan inte samsas om bandbredden men det är naturligtvis en lysande lösning på semesterresan eller för dig som väljer bort bredbandsuttaget på väggen.

Vissa telefoner klarar visserligen av samma upp­gift, utan router. Men Dovado Tiny är tillräckligt billig och snabb för att ett köp ska vara motiverat för dem med behovet.

Fyra saker vi gillar med Dovado Tiny

1. Liten – Dovado Tiny är den minsta router jag sett. Det är svårt att inte förvånas när förpackningen öppnas och Tiny gör verkligen skäl för sitt namn. Till och med USB-modemet är längre än själva routern.

2. Enkel – Installationen är rekordsimpel. Vill du köra trådlöst behöver du inte ens någon ethernet-kabel under själva uppstarten. Efter fem steg är du redan i gång. 3. Billig – Att köpa routern fristående kostar ungefär 800 kronor. Men du får den ännu billigare om du köper den med ett abonnemang för mobilt bredband, vilket är det självklara användningsområdet.

4. Familjevänlig – Att kunna dela USB-modemets uppkoppling med hela familjen är väldigt smidigt. Lämpar sig såklart bäst i semestertider på resande fot eller för de som väljer bort bredband i väggen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro