ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dr Andie – ingen vanlig sexrådgivare

Josefin Michanek · 3 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
”Jag upptäckte att en ny typ av frågespalt behövdes”, säger Dr Andie, 26.  

”Jag upptäckte att en ny typ av frågespalt behövdes”, säger Dr Andie, 26.   Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

UTMANING. Andie Nordgren, alias Dr Andie, driver en annorlunda hjärtespalt på nätet. Tanken är att svara på relationsfrågor som sällan berörs i de vanliga tidningarnas spalter. Dr Andie menar att många sex- och relationsterapeuter ofta utgår från det heterosexuella parförhållandet och sällan ger svar som utmanar normen.– Jag vill visa att det finns andra sätt att se på relationer och delar med mig av mina funderingar, men jag ger inga patentlösningar.

Vilka vänder sig till dig?– Unga människor som tycker att det är något som kliar och skaver i det vanliga sättet att tänka kring relationer och som försöker hitta andra modeller. Många lever i parförhållanden men vill bryta upp från vad de upplever som ”dumma mönster”.

Din utgångspunkt är relationsanarki, vad är det för något?– Grundidén är att inte skilja på vänskaps- och kärleksrelationer, man betraktar alla sina vuxna relationer på samma sätt.

Vad betyder det i praktiken?– Man gör inte specialregler för att man är kär och kräver inte att någon man är tillsammans med ska vara sexuellt trogen. Jag tycker inte att man ska begränsa sig i onödan och håller inte med om att det yttersta beviset på kärlek är att man bara vill vara med en person.

Hur reagerar andra på ditt sätt att leva?– Många i den äldre generationen tycker att det är jobbigt att jag inte tänker gifta mig och skaffa barn. I min ålder tycker många att det låter intressant men att det verkar lurigt att inte leva med bara en person.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Michanek
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro